torsdag, april 26, 2007

En U vending
I de senere år er der sprunget flere danske jazzguitarister ud i eget navn, mange af dem med flere års erfaring i forskellige sammenhænge. En af dem er Mads Kjølby. Han er medlem af den eksperimenterende dansk/engelsk/svenske gruppe Stekpanna, der siden 1997 har udgivet fem plader. Nu laver han en U vending. Som helt ung har Kjølby spillet sammen med Kasper Villaume og de er nu igen sammen på Mads Kjølbys debut CD U Turn, hvor pianisten Villaume medvirker på 5 af pladens 11 numre. Morten Ankarfeldt står bag bassen og Jesper Uno Kofoed sidder bag trommerne.
Stilmæssigt er Kjølbys musik groovy, med en lækker ren guitarlyd, på enkelte numre spiller han på akustisk guitar, ellers er det elektrisk guitar.
På pladen er der blevet plads til to kompositioner af andre, Lennon/McCartneys Eleanor Rigby og Mal Waldrons Soul eyes. Resten har han selv komponeret, bla. er der et enkelt nummer med fra Kjølbys meget roste afgangseksamen fra Rytmisk Musikkonservatorium i 2003.
Pladen der er udgivet af Calibrated Records, er en lille perle og har en umiddelbar og lækker tone, der springer rent ind hos lyttere som er vant til at forkæle ørene med feks. Pat Metheny.
Bonusinfo:
Mads Kjølby tager på turné med bandet i sensommeren.
Mads Kjølby: www.madskjolby.dk
My Space: www.myspace.com/madskjolby

Lars Møller i front for EYJO
Organisationen Swinging Europe har i år valgt at lade saxofonisten, komponisten, dirigenten og arrangøren Lars Møller stå i spidsen for European Youth Jazz Orchestra.
Den 7. maj mødes 18 professionelle europæiske musikere, alle under 30 år, til fire dages prøver på den jyske hede. Der skal øves kompositioner af Lars Møller. Herefter følger 3 ugers turné i Danmark, Tyskland, Sverige og Kina. Turnéen afsluttes i Brande d. 26. maj, hvor DR, der er co-producent optager koncerten til udsendelse i resten af Europa, via EBU samarbejdet. I samme forbindelse mødes 30 jazzproducere fra radioer tilknyttet EBU, til en evaluering af årets samarbejde.
Bonusinfo:
Generalprøven afholdes i Klovborg Kino d. 11. maj -tjek Krak.dk for kørselsbeskrivelse
Swinging Europe: www.swinging-europe.com

Ingen kommentarer: