torsdag, april 12, 2007

Frispilning fra Paul Bley og Kresten Osgood
Der er 10 numre, først solopiano, så solotrommer, så solopiano og på pladens fjerde nummer mødes de endelig; pianisten og legenden Paul Bley og trommeslageren og TV-værten Kresten Osgood. Ilk Records har netop udgivet pladen Florida, der blev indspillet d. 5. januar i år i West Palm Beach, Florida (Paul Bleys vinterresidens). Kresten Osgood havde siden sommeren sidste år haft en drøm om at lave en plade med Paul Bley, som han mødte til den årlige Summer Session på Vallekilde Højskole, hvor Bley havde ageret verbal indpisker. Når det er Osgood, er der ikke langt fra drøm til virkelighed. At Kresten Osgood overhovedet har turdet lave den her plade er fantastisk, Osgood har sat sig på en kæmpeudfordring, men ikke overraskende løser han opgaven. Bley og Osgood spiller reelt kun sammen på fire af pladens numre, de andre er solostykker, hvor Bley leverer et fantastisk spil. Bley bestemmer, men Osgood er jo ikke en grønskolling, så han kan tåle Bleys satsninger og spiller i højeste grad med. Der improviseres og pladen er et mesterligt eksempel på øjeblikkets antændelse.
Pladen blev indspillet på en dag og præsenteres i rå og uredigeret form, al musikken på pladen er hvad de spillede den dag. Pladen er med Bleys ord "Meeting of the minds", og spørgsmålet er om ikke Kresten Osgood har skabt sin stærkeste plade til dato, på trods af flere gode indspilninger i det omfangsrige bagkatalog.
Bonusinfo:
Paul Bley har tidligere indspillet med NHØP (1973) og Fredrik Lundin (1990).

Kresten Osgood: www.osgood.funky.dk

Masterclass og koncerter med verdensstjerner
Fyns Musikkonservatorium er i dagene fra d. 26. juni til d. 29. juni værter for et storslået musikalsk Masterclass/Workshop arrangement. Gino Vanelli (vokal), David Sanborn (sax), Randy Brecker (trompet), Lisa Nilsson (vokal) og Terri Lyne Carrington (trommer) er stjernerne der øser af deres viden og erfaring. Arrangementet er blevet til i samarbejde med Niels Lan Doky.
Han står også i spidsen for de førnævnte musikere i forbindelse med koncerter i Den Fynske Landsby i Odense d. 1. juli og i Tivolis Koncertsal d. 2. og 3. juli. Her suppleres de med Tivolis Symfoniorkester under ledelse af Olivier Holt, samt Xavier Desandre-Navarre (percussion), Mads Vinding (bas) og Mikkel Nordsø (guitar).
Det Fynske Musikkonservatorium: www.dfm.dk

Laswell og Molvær til Århus
Train i Århus præsenterer under byens jazzfestival et sandt scoop. Bassisten Bill Laswell og trompetisten Nils Petter Molvær er gået sammen. De har hver især sat deres massive aftryk på den eksperimenterende elektroniske del af jazzscenen. Bill Laswell var bla. med til at lave Herbie Hancocks Rock It fra 1983, og har siden gjort det som både producer og musiker, der har påvirket musikere i både jazz, rock og hiphop verdenen. Nils Petter Molvær startede i 1997 med pladen Khmer, den karriere som siden har været med til at gøre ham en stjerne, ikke kun i norden men også i bla. England og Tyskland.
Train byder desuden på de danske navne: Marilyn Mazur & Percussion Paradise, Ridin' Thumb og Dissing, Dissing, Las & Dissing.
Train: www.train.dk

Ingen kommentarer: