søndag, februar 24, 2008

Blood Sweat Drum'n'Bass Big Band: Live Sessions with Jørgen Munkeby (Calibrated)

Big band møder norsk brutaljazz

Jørgen Munkeby er medlem af den norske gruppe Shining, der spiller en norsk udgave af brutal metaljazz. Han spiller både på EWI, saxofon og guitar. På den nye plade med BSDnBB der er optaget på sidste års udgaver af Roskilde Festival og Aarhus International Jazzfestival medvirker Munkeby både som solist og komponist. Den første del af pladen er helliget hans arbejde, bla. med numre fra Shinings repertoire, der af gode grunde kommer til at fylde endnu mere end de gjorde i forvejen, når de bliver spillet af et 25 mand stort big band.
Numret Airborne er en perle fra dengang Jørgen Munkeby var medlem af Jaga Jazzist, herefter følger to numre med Munkeby på EWI. De minder på mange måder om en klassisk Kenneth Knudsen analog synthsolo, ikke dårligt! Så følger der nogle numre fra BSDnBB's eget repertoire og The Phrygian Axedeath er et sikkert hit, med blandingen af gammeldags heavyspade og heftige blæserarrangementer.
Inden pladen afsluttes med det vilde Munkeby nummer Fight dusk with dawn, møder vi sangerinden Turid Guldin på sangen Crawl right in, hvor hun sammen med René Damsbak på trompet står for pladens smukkeste nummer. Björk er ikke langt væk, men Guldin har sin egen stemme, og får rigtigt meget ud af den og BSDnBB.
BSDnBB fremstår lige nu som det mest originale danske big band, der er i kontakt med nutiden. Dem er der måske heller ikke så mange af, men det gør ikke BSDnBB mindre gode.
Bonusinfo
Blood Sweat Drum'n'Bass Big Band tager i midten af marts på tur med Palle Mikkelborg, hvor de bla. spiller i Ringsted (12. marts), Odense (13.), Herning (24.), Randers (28.), Grenå (29.) og Århus (30.)

BSDnBB: www.bloodsweatdrumnbass.com
My Space: www.myspace.com/bloodsweatdrumnbass

Ingen kommentarer: