torsdag, februar 21, 2008

Gunnar Halle - Jeppe Kjellberg - Steinar Nickelsen: Echidna (ILK)

Kirkeligt lydlaboratorium

Musikken på denne CD stammer fra 8 timers improviseret musik, der er kogt ned til 3 kvarter. Steinar Nickelsen spiller på kirkeorgel og synthesizer, Gunnar Halle på trompet og elektronik og Jeppe Kjellberg på guitar og elektronik. Musikken er indspillet i Brorsons kirke og Vor Frue Kirke i København, hvilket både har indflydelse på lyden (rumklangen), at Nickelsen kan spille på kirkeorgelet og at man kan høre fodtrin og andre ikke musikerskabte lyde.
På de fleste numre skaber musikerne store klangflader, hvor de med elektronik og deres individuelle instrumenter laver lange rolige forløb, hvor den ene krydser ind over den anden. Et enkelt nummer afviger lidt fra den form. På Canis Lupus spiller Gunnar Halle en forrygende lead på trompeten, med Kjellberg på akustisk guitar med en minimalistisk guitarfigur og Nickelsen på det store kirkeinstrument, og de får skabt et mere traditionelt stykke musik.
Trioen har skabt en plade med musik der ikke er hørt før, der er værd at høre. Det er behageligt, udfordrende, spændende og uforudsigeligt.
Gunnar Halle: www.myspace.com/hallegunnar

Ingen kommentarer: