fredag, februar 22, 2008

Jacob Young: Sideways (ECM)

Norsk Pauseland

Den norske guitarist Jacob Young udsendte i 2004 sin første CD på det tyske pladeselskab ECM, med stor anmelderros til følge. Nu er han klar med en opfølger og musikerne er de samme. Det er en blanding af unge og garvede norske jazzmusikere. Mathias Eick på trompet, Vidar Johansen på sax, Mats Eilertsen på bas og Jon Christensen på trommer.
Styrken i Jacob Youngs musik finder man i gruppen. De afvikler musikken i et roligt tempo. Jacob Young byder som guitarist ikke på meget lir, der er ikke deciderede guitarsoli. Han spiller på akusitisk guitar på 6 af numrene. På den elektriske guitar kan han godt minde noget om Pat Metheny. Det lidt pudsige med pladen er at den på mange måder minder om århusianske Pauseland. Den store forskel er at Young udgives på ECM og som følge deraf kommer ud i hele verden. Pauseland klarer selv pladeudgivelsen.
Jacob Young: www.jacobyoung.no

Biblioteksjazz
På Gentofte Bibliotek bydes der i den kommende tid på to spændende jazzkoncerter. Den første er d. 26. feb. hvor Jan Kaspersen Kvartet spiller op sammen med Kaspersens mangeårige samarbejdspartner Simon Spang-Hanssen. D. 4. marts er det Thigpen-Bodilsen-Dahl der præsenterer musikken fra deres seneste CD Tribute to Night Train.
Gentofte Bibliotek: www.genbib.dk

Mangfoldigheden er her igen

Pianisten Jakob Davidsens gruppe Mangfoldighed er atter pladeaktuelle. Pladen At kaste sand op i luften præsenteres ved to releasekoncerter. D. 26. feb spiller de på Huset i Ålborg og d. 28. feb. er det på Copenhagen Jazzhouse man kan høre dem.
Jakob Davidsen: www.jakobdavidsen.dk

Hancocks pladesalg steg med 967%!
Efter at Herbie Hancock fik to Grammyer for pladen River: The Joni Letters, steg pladesalget voldsomt. Helt nøjagtigt med 967%, hvilket også medfører en plads som nr. 5 på den amerikanske Billboard Top 200. Hancock har aldrig tidligere været så højt placeret på hitlisten.
Kilde: www.jazztimes.com

Ingen kommentarer: