mandag, februar 18, 2008

Bazaar: Vintage (Cowbell Music)

Klassisk Bazaarmusik

Bazaar har eksisteret på den danske musikscene i over 30 år. Med fagot/klarinet (Peter Bastian), orgel (Anders Koppel) og percussion (Flemming Quist Møller) har de skabt deres helt egen form for musik. Balkan, cirkusmusik, verdensmusik, schlagermusik, rumba, polka og mellemøstlige toner er bare nogle af ingredienserne. I 1980 og 1983 udgav de henholdsvis Gibbon jump og Nimbus på det hedengangne pladeselskab Amar, de er nu samlet på en CD; Vintage. Her kan man på den ene side høre typisk Bazaarmusik og på den anden siden er det alligevel lidt atypisk. Bazaars koncerter har altid forløbet som lange improviserede numre, der ikke er forudbestemte eller planlagte.
Vintage byder i den grad på arrangeret Bazaar og det trækker ikke ned. Det bliver afvekslende og de tre musikeres idéoverflow bliver tæmmet, men de opfører sig alligevel som tre 1-årige vildheste. Har man fulgt Bazaar gennem årene er denne plade uundgåelig. Det er velkendt Bazaarmusik og man kan ikke lade være med at blive i godt humør af numre som Sigøjnerkrudt og Freetown.
Bonusinfo
Melodien Parat start-! afsluttes med børnesang sunget af bla. Maria Carmen Koppel og Benjamin Koppel.
Bazaar spiller på Global, Nørre Allé 7 i København d. 22. feb. kl. 22.00

Saxophone Summit til København

Supergruppen Saxophone Summit der består af Dave Liebman, Joe Lovano og Ravi Coltrane kommer ifølge Ravi Coltranes site til Copenhagen Jazz Festival d. 6. juli. Bandet består desuden af Phil Markowitz (piano), Cecil McBee (bas) og Billy Hart (trommer). Saxophone Summit havde oprindeligt afdøde Michael Brecker som medlem, der også medvirkede på gruppens hidtil eneste album Gathering of spirits fra 2004.

Ingen kommentarer: