tirsdag, maj 20, 2008

Scott Hamilton & Friends: Across the tracks (Concord/Universal)

Bluesinficeret jazz

Den amerikanske tenorsaxofonist Scott Hamilton debuterede i 1977 for pladeselskabet Concord, og valgte med sin stil (Zoot Sims og Ben Webster) i den grad at opponere til datidens jazz, hvor alt drejede sig om fusion og elektriske instrumenter. Han er blevet på pladeselskabet og har opbygget et bagkatalog, som få andre. Han har ligeledes fastholdt stilen.
Den nye plade med Scott Hamilton hedder Across the tracks og det gør den, fordi det er der den er indspillet. Nemlig i Englewood Cliffs, New Jersey hos legenden Rudy Van Gelder. Det har måske inspireret Scott Hamilton til besætningen, der udover ham selv består af blues/jazz guitaristen Duke Robillard, organisten Gene Ludwig og Chuck Riggs på trommer. En besætning som vi kender den fra mange Blue Note-plader, som blev indspillet hos netop Rudy Van Gelder.
Robillard og Hamilton har kendt hinanden gennem mange år og gæstespillet hos hinanden, men det er første gang at de laver en hel plade sammen. Stilmæssigt er det bluesinficeret jazz med et strejf af ballader (det er her Ben Webster kommer ind). I det hele taget kan jeg ikke lade være med at tænke på vores egen Jesper Thilo, når jeg hører Hamilton. De ligger ikke langt fra hinanden.
Bonusinfo:
Scott Hamilton spiller i Musikhuset i Århus d. 15. juli, sammen med Scandinavian Five, der består af Jan Lundgren (Piano), Kristian Leth (trommer), Ulf Wakenius (guitar) og Jesper Bodilsen (bas).

Ingen kommentarer: