mandag, maj 12, 2008

Loïc Dequidt feat. Tommy Smith: Nomade (Kopasetic)

En franskmand i Malmö

En fransk pianist (Loïc Dequidt), en skotsk saxofonist (Tommy Smith), en svensk bassist (Mathias Hjorth) og en svensk trommeslager (Peter Nilsson) udgør kvartetten på pladen Nomade. Det er Loïc Dequidt der kapelmester og komponist af musikken. Den Malmöbaserede pianist har tidligere udgivet en trioplade i 2006, og dannede sidste efterår denne kvartet, hvor specielt saxofonisten nok kan huskes af nogle.
Tommy Smith blev opdaget af Gary Burton, der i 1986 inkluderede den dengang 18 årige tenorsaxofonist i sit band. Smith blev i de følgende år knyttet til Blue Note Records, hvor han i årene 88-92 udgav fire plader med både fusion og post bop.
Dequidts spil er impressionistisk og skabt med inspiration fra så forskellig kilder som etiopisk musik og sigøjnere. De to svenskere Hjoth og Nilsson der bla. spiller sammen i Cennet Jönsson Quartet, er ikke uden grund blandt de mest eftertragtede svenske musikere. Deres forståelse og indlevelse for Dequidts eftertænksomme kompositioner er forbilledlig. Undervejs i lytningen af pladen kan man godt komme til at tænke lidt på den nordiske inspiration, som feks. i nummeret Amhara, men der er alligevel lagt noget varme ind i den nordiske coolness.
Loïc Dequidt: loicdequidt.com
My Space: www.myspace.com/loicdequidt

Ingen kommentarer: