tirsdag, oktober 28, 2008

Henriette Groth & Lotte Anker: Du fugl (ILK)

Der flyves

Saxofonisten Lotte Anker er en sand veteran på den danske freejazzscene. Hun har i de senere år turneret meget i udlandet og har vel placeret sig i slipstrømmen på John Tchicai - uden alt for mange sammenligninger iøvrigt, men de arbejder bla. begge med flere af de største på den amerikanske frejazzscene. På denne CD er Anker sammen med pianisten Henriette Groth, der bla. spiller med Hannes Alliance og sangerinden Nana Jacobi.
Der bliver ikke sparet på freejazzfarverne på pladen Du fugl. Der bliver både sprøjtet, sjasket, malet, tegnet, skrabt og kastet maling op på det kæmpestore lærred, som er rammen omkring Groth og Ankers musikalske univers.
Når der er tale om freejazz for piano og saxofon kommer de indre musikalske følelser på hårdt arbejde. Man kastes frem og tilbage mellem "mmmm...lækkert" til "uha for den da, den gjorde av". Lotte Anker og Henriette Groth skåner os ikke på noget tidspunkt, men det var vist heller ikke meningen.
Bonusinfo:
www.roulette.org/tv/index.html kan du opleve Lotte Anker i en aktuel TV-optagelse sammen med Marilyn Crispell - musik som ikke vil blive spillet på DR2 - ever!
Lotte Anker: www.lotteanker.com
Henriette Groth: www.myspace.com/henriettegroth

Ingen kommentarer: