tirsdag, oktober 28, 2008

Jacob Fischer Trio feat. Svend Asmussen (JFCD/Gateway)

Debut fra meget erfaren herre

Vi kan takke Svend Asmussens kæreste Ellen Bick Meier for denne plade. Ifølge Jacob Fischer havde hun presset på og med Fischers tempo, kunne der let være gået 10 år endnu, inden pladen var blevet en realitet. Men kunne Asmussen vente på det?
6 ud af pladens 17 numre er med den gamle mester på violinen og godt nok er det ikke en plade med ham, men han er en vigtig del af guitaristen Jacob Fischers karriere, da Fischer helt tilbage i 1992 startede hos Svend Asmussen. Jacob Fischer har tjent sin jazzværnepligt hos mange forskellige danske jazzmusikere, men har aldrig fået lavet en plade i eget navn. Nu er den her og mange vil tilføje endelig. Fischer er ifølge Politikens Jazz Leksikon en af de jazzmusikere herhjemme, der har fået flest hæderbevisninger.
Jacob Fischer har solgt sin sjæl til den klassiske kammerjazz med fødderne solidt plantet i standards og gode melodier og her er han i særklasse! Han bakkes op af erfarne Hugo Rasmussen, der kan swinge bassen og den meget yngre Janus Templeton, der indenfor de seneste år har etableret sig som en af de trommeslagere, man ikke kan komme udenom på den danske jazzscene.
Materialet på pladen er en blanding af Fischers egne numre og gamle klassikere som feks. Skylark, der med Asmussen i hovedrollen er med til at løfte pladen op på et højt niveau. Der er ingen trommer på nummeret, da Janus Templeton efter sigende var sendt til bageren, da den blev indspillet. Nature boy, When you wish upon a star og It's only a papermoon er også at finde blandt de mest velkendte numre. Fischers egne numre matcher uden problemer de gamle numre. Han sender feks. nogle kærlige hilsner til W.C. Handy's St. Louis Blues i nummeret Louie blue saint, ikke dårligt.
Pladen er ikke kun en swingplade, der er moderne toner i et nummer som Secret love. På nummeret Banks, der er en hyldest til guitaristen Paul Banks hører vi western/bluegrass inspirationen. Der er klemt 17 numre og 74 minutters musik ind på CD'en. Det her er value for money.
Pladen fortæller os ikke noget vi ikke vidste i forvejen. Jacob Fischer er en jazzguitarist i særklasse.
Jacob Fischer: www.jacobfischer.dk

Ingen kommentarer: