torsdag, oktober 16, 2008

Television Pickup: Kinescope mountain (Boogiepost Recordings)

Fed melodramatisk stemning

Television Pickup udgav deres debutplade for 2 år siden og er nu klar med nr. 2. Musikken er rodet og peger ikke i éen retning. Der er elementer af filmmusik, postrock, avantgarde, improjazz og eksperimental electronica. Derudover møder man country, distortion og meget meget andet i et fantasifuldt setup. Den sidste halvdel af pladen fungerer bedst og her er det altså virkelig i top.
Nummeret Dialogue der med sin noise underlægning og smukt klaverspil, der ind imellem forvrænger, indleder denne del der fører os over i den melodramatiske postrocker Gunshots. Kinescope Mountain er en velfungerende plade, der nok ikke får dig i bedre humør, når det regner udenfor, men til gengæld hensætter dig i en times fed melodramatisk stemning.
Television Pickup er danske Katrine Amslers projekt. Hun har komponeret al musikken og spiller piano, synthesizer og omnichord. Med i bandet har hun den danske trommeslager Michala Østergaard Nielsen (der bla. spiller i Ask Alice, sammen med Lotte Anker og Lindha Kallerdahl), den svenske saxofonist Thomas Backman, svenske Samuel Hällkvist (fra bla. 15,5) på guitar og svenske Johannes Burström på bas og electronics.
Pladecoveret er et meget flot eksempel hvordan musik og indpakning i den grad passer sammen.
Television Pickup: www.ljud.org/televisionpickup
Myspace: www.myspace.com/televisionpickup

Ingen kommentarer: