onsdag, marts 18, 2009

Bevar P2 hos DR


Skriv under på denne protest mod forsøget på at nedlægge P2 som selvstændig kanal, fjerne P2 på det begrænsede landsdækkende FM-bånd for at give plads til kommercielle kanaler og holde DR uden for tilbudsrunden om sendetilladelsen.
Denne indsamling ønsker at stoppe forsøget på at nedlægge P2 som selvstændig kanal på DR.
At fratage P2 denne sendetilladelse vil være en alvorlig public service-forringelse på radioområdet og ramme såvel Klassisk musik, Jazzen som i forvejen er blevet stærkt beskåret. Ligeså vil Worldmusic og Elektronica miste deres fristed for ikke at tale om indslagene om kultur og kirke.
Underskrifterne vil blive afleveret til Kulturministeren.
Denne underskriftindsamling er sat i værk af musikeren Peter Abrahamsen 16. marts 2009.
http://bevar_p2.skrivunder.dk/

Jazzen er under pres i Sverige
Det svenske pladedistributionsselskab CDA, der distribuerer mere end 90 % af de mindre svenske jazzpladeselskaber i Sverige, har de seneste 20 år modtaget økonomisk støtte fra den svenske stat efter ansøgning hos Kulturrådet. Man har i år ikke fået noget svar på den seneste ansøgning, hvilket betyder at man går en meget mørk fremtid i møde.
Den svenske regering er igang med en "kulturudrening". Her er et af forslagene at man nedlægger Rikskonserter og det medhørende Caprice Records. Det dårligt dokumenterede forslag vil få store og negative konsekvenser for svensk musikliv (og jazzliv). Læs mere om forslaget på Rikskonserters site, hvor det også er muligt at bakke op om protesten mod nedlæggelsen med din underskrift.
Kilde: www.Orkesterjournalen.se
Rikskonserter: www.rikskonserter.se

Ingen kommentarer: