mandag, marts 16, 2009

Sissel Vera Pettersen/Nikolaj Hess: A word (Calibrated)

Overraskende og eksperimenterende lydbillede

De har lavet en plade sammen før. Her tog de sig bla. af et gammelt A-ha nummer; Hunting high and low, hvilket nok mere skyldes Sissel Veras norske aner end ønsket om, at gøre sig i pop. For nok smager deres musik både af sødt og af surt, men pop smager det altså ikke af! Nikolaj Hess har i de senere år placeret sig, som en de mest driftsikre pianister i forhold til kvindelige sangere. Sissel Vera Pettersen er også sanger, men også meget andet på denne plade, hvor hun bla. spiller på div. saxofoner, elektronik, glas og sne. På duoens første, meget roste plade var det andres kompostioner de tog under behandling. På den aktuelle udgivelse A Word er det egne kompositioner og en enkelt af Bach.
Men det er ikke det eneste der er sket med duoens musikalske udvikling. De har bevæget sig væk den første plades mere gennemsigtige og ambiente udtryk, mod et mere chancetagende, overraskende og eksperimenterende lydbillede. Frit improviserede forløb med Sissel Veras ordløse vokal i centrum præger musikken. De vover sig ud i eksperimenter, hvor man som lytter i den grad kommer på arbejde. Men en gang imellem er det nødvendigt at læse en bog med svære fremmedord, hvis man vil lære noget nyt. Ligeså vel er det med musik som Hess og Pettersens. Det er udfordrende og nok blev ordet ambient før nævnt, men her betyder det ikke glat og ufarligt.
Sissel Vera Pettersen: www.sisselvera.com
Nikolaj Hess: www.nhess.dk

Nyt Lundin band

Saxofonisten og komponisten Fredrik Lundin har i en periode gået og tumlet med et nyt band, der i en kort periode hed Retro Rocket. Men med hjælp fra Fredrik's Facebookvenner har bandet nu fået navnet Offpiste Gurus. Bandet består af Trinelise Væring på vokal, Thomas Vang på bas, Jeppe Gram på trommer og Rune Funch på guitar. Bandet kommer med en CD indenfor en overskuelig fremtid. På Fredrik Lundins Myspace kan man allerede nu høre seks numre fra pladen og det lyder særdeles lovende. Skramlet rock med Lundins fede sax, Rune Funch's gode spade og ikke mindst Væring vokal. Bandet er på tur i april og kan bla. høres i Esbjerg og Vejle
My Space: www.myspace.com/fredriklundin

Ingen kommentarer: