fredag, marts 13, 2009

Joakim Pedersen Trio: Adult jazz (Calibrated)

Bryllupsjazz

På Joakim Pedersen Trio's CD står der i covernoterne noget om, hvordan trommeslageren Emil de Waal fandt på stilarten/stemningen Adult jazz - som pladen så hedder - ved et bryllup hvor trioen spillede. Nu mangler jeg både et brudepar, et glas køligt hvidvin og et stykke tapenadeindsmurt brød, mens jeg lytter til denne adult jazz - og jeg er ret sikker på, at det ville fungere bedre under netop disse omstændigheder. Jeg har stor respekt for, at drøndygtige musikere også tjener penge som festmusikere. Det er jo en fed fornøjelse for os, at have nogle af landets bedste musikere til, at skabe et lydtapet, hvor småpludren, grinen og et enkelt skål fint falder i tråd med den afdæmpede og lækre musik. Triojazzudgaver af nogle af Kim Larsens mindst vilde sange, hvor der lige præcis improviseres så lidt, at man kan synge med stort set hele vejen, er fedt på en sommerdag, hvor man er godt igang med at opbygge en behagelig hvidvinsbrandert. Men det fungerer ærligt talt rigtigt dårligt når man lytter (som i: "hører efter") til musikken. Det bliver noget der tenderer til tåkrummende pinligt og keedeligt.
Pladen byder på standards som The very thought of you (med pæn vokal af Jonas Winge Leisner), klassikere som Marsalis' Mo better blues og to Kim Larsen sange fra Larsens første soloskive Værsgo, der er så kendt at den er med i kulturkanonen - men ikke (slet ikke) er en Gasolin' plade, som der står i Adult Jazz's covernoter. Pladens opløftende moment er de to Rugsted/Kreutzfeldt numre Tilfældigvis forbi og Sad i parken, hvor trioen vover at frigøre sig en smule fra originalmaterialet og får noget så spændende ud af det, at de burde have lavet en plade i den retning.
Bonusinfo - uden relation til Joakim Pedersen Trio: For Kreutfeldt-nydere er der gode nyheder i sigte, han drager på turné til efteråret sammen med Olivier Antunes på piano og Bo Stief på bas.

Ingen kommentarer: