fredag, marts 27, 2009

String Swing: Waiting for the good times (Stunt)

Tyngde og kvalitet

Søren Siegumfeldts populære String Swing er endelig tilbage på plade. Der er gået næsten 5 år, siden de hørte fra sig på den fantastiske Blue Hat. Der er sket flere udskiftninger. Den mest markante er at Josefine Cronholm er afløst af Alice Carreri. Carreri har allerede optrådt live med String Swing i et par år. Cronholm havde sine store kvaliteter og ville umiddelbart blive savnet, hvis det ikke lige var for Carreri. Hendes tiltalende og charmerende stemme passer som fod i hose til String Swings univers. Halvdelen af numrene er skrevet af Siegumfeldt, han befinder sig i et lune, hvor han nok kan fortælle noget sjovt, men der er en mening med det. Musikken er af den type der fænger med det samme, den generer næppe nogen. Den er dog fuld af tyngde og har kvaliteterne til at blive en plade der bliver taget frem igen og igen - også om 5 år.
String Swing var oprindeligt et Django Reinhardt inspireret band og der er da stadig noget tilbage af det. Nu er der så tilføjet flere elementer fra bla. rocken både i form af sange, men også som musikalsk inspiration. Pladens første nummer er Bob Dylans Things have changed, der en nyere - i dylanologisk forstand - sag fra 2000. Den får de rigtigt meget ud af og nummeret kunne sagtens blive et radiohit. Derudover byder pladen på Bobby Darin's hyldest til at fyre den fede, Jive, Cy Coleman's You fascinate me so og det gamle Francoise Hardy hit Comment te dire adieu skrevet af Serge Gainsbourg.
String Swing består udover Carreri og Siegumfeldt på meget tilbagetrukket sax, af det oprindelige medlem Jacob Fischer på guitar, Eva Skipper på bas og Regin Fuhlendorff på elektrisk guitar. Pladen gæstes af lang række musikere heriblandt af Erik Laustsen på trommer på de fleste numre, Kasper Tranberg, Ole Fessor Lindgren, Stefan Pasborg, Henrik Gunde, Peter Fuglsang og Bent Clausen.
String Swing: www.stringswing.dk

1 kommentar:

martin gerup sagde ...

Det er en superdejlig plade. Hørte den i P8Jazz første gang med glansnummeret Turn out the light, der så hedder No Difference. Og nu kører den i rotation her i dagligstuen. Tak til Søren for nogle skønne numre