torsdag, marts 26, 2009

The Orchestra spiller Møller


I april kan man høre et af Danmarks førende jazzensembler, bigbandet The Orchestra spille ny musik af saxofonisten, komponisten og dirigenten Lars Møller.
The Orchestra præsenterer nogle af Danmarks absolut førende komponister og solister i et homogent 17-mands (M/K) ensemble. Forankret i den klassiske bigband-tradition bestræber The Orchestra sig på at overføre den nutidige jazzmusik til bigband-formatet. Siden orkestret blev dannet i 1992 har hovedvægten af repertoiret været lagt på orkestermedlemmernes egne kompositioner, og i dag er The Orchestras lyd et alsidigt indblik i noget af det ypperste indenfor dansk bigband. Orkestrets varemærke er en tæt og spændstig ensemblelyd. Bandet er vant til at indgå samarbejder, der i bigbandsammenhæng er nye eller utraditionelle. Således har The Orchestra tidligere samarbejdet med rappere og musikere fra den elektroniske verden i projektet Beats & Bigband, en række førende brasilianske musikere i Scandinavian Brazilian Jazz Orchestra og senest musikeren/performeren Jomi Massage (2008).
1. april kl. 21.00 Paradise Jazz, Huset i Magstræde, (arr. i samarbejde med ToneArt) og 6. april Studenterhuset, Århus, kl. 20.00 (arr. Jazzselskabet i Århus).
The Orchestra: www.theorchestra.dk

Ingen kommentarer: