mandag, marts 23, 2009

Aurora: Aurora (Calibrated)

Kompetent debut

Inspirationskilderne er mange for den unge kvintet Aurora. Jazz, rock, electronica, klassisk og folk er blandt de umiddelbart hørbare inspirationer. Men misforstå nu endelig ikke dette. Aurora ER en JAZZkvintet der består af musikere der ved hvad de vil. De er bare vokset op på en diæt der består af andet og mere end The Great American Songbook.
Guitaristen Jonas Kappel Lund er manden bag bandets musik. Den store positive overraskelse er at musikken er gennembearbejdet og sammenhængende. Den fremstår med en personlig indentitet, som ikke mange unge komponister har fundet. Jonas Kappel Lund har! Han laver musik der er melodiøs og indeholder en grad af kompleksitet, så man som lytter holdes vågen og opmærksom undervejs.
Aurora består af Lis Kruse på altsax og Samuel Hejslet på tenor og sopransax i front. Jacob Haubjerg på bas og Christian Windfeld på trommer er med til at skabe rammen om et af de mest spændende nye danske jazzbands lige nu.
Bonusinfo
Jonas Kappel Lund er i færd med at færdiggøre et musikstykke for et 21 mands ensemble. Det kan høres i Musikhsuet i Århus d. 18. april.
Aurora: www.auroramusic.dk
My Space: www.myspace.com/auroramusicdk

Ingen kommentarer: