søndag, maj 03, 2009

Ljiljana Petkovic Orchestra: Hinter dem spiegel (Brumtone)

Kompromisløst underholdende

Ljiljana Petkovic er tyskeren Manuela Krauses alter ego. Manuela Krause har bla. arbejdet som skuespiller og DJ. Da hun for 10 år siden var DJ på klubben WMF i Berlin fandt hun i den berlinske pladebutik Gelbe Musik, en plade med den danske gruppe Superflex der hed Warum sollten wir Angst vor grossen Tieren haben. August Engkilde var medlem og hun lavede et interview med ham til de-bug magazine. Siden har de holdt kontakten vedlige. Nu foreligger resultatet af deres fælles kærlighed for østeuropæisk folklore, chansons, sigøjnerballader, jazz og elektronisk musik.
Manuela Krauses lidt dybe, intime og sensuelle stemme er som skabt til denne musik, der straks sender en tilbage til 20'ernes Berlin. Kendetegnende for den tid var bla, kabaretmusikken og ikke mindst at der var meget højt til loftet for kunsten på det tidspunkt. Der er også mange musikalske snore der trækker os ind i nutiden på Hinter dem spiegel.
August Engkilde både spiller, komponorer og producerer på pladen. Hvilket han gør med en behagelig tilgang til elektronisk musik, det er nedtonet, men man er aldrig i tvivl om at det er elektronisk musik der danner fundamentet. Richard Eigner supplerer på trommer og percussion og Dirk Markham på akustisk guitar.
Pladen er særdeles anbefalelsesværdig. Den er et fantastisk eksempel på, at forholdsvis lettilgængelig musik kan præsenteres i en indpakning, hvor man ikke går på kompromis men istedet laver musik der både udfordrer og underholder.
Bonusinfo:
Ljiljana Petkovic Orchestra spiller en præsentationskoncert for pladen på Copenhagen Jazzhouse d. 8. maj, hvor Marie Laurette Friis feat. Pamela Kurstein ligeledes kan opleves.
Pladen udgives d. 10. maj og kan købes på www.brumtone.com Her kan den købes som MP3 til en favorabel pris, hvortil der kan suppleres med et tillæg på mellem 1 euro og 100 euro, udfra et princip om Music Fair Trade. Alle pengene går direkte til kunstneren.
Brumtone: www.brumtone.com

Ingen kommentarer: