søndag, maj 10, 2009

Claes Janson w. Ola Åkerman Quartet: Dear old Sverige (Calibrated)

Knäckebröd med basun og vokal varme

Krebs, midsommer, myg og et lyst jakkesæt med små diskrete starköl-pletter. Det er Sverige når det er også er dejligt. Basunisten Ola Åkerman har sammen med sangeren Claes Janson lavet et soundtrack der kan holde hele den lyse sommernat.
Materialet er overvejende hentet i den svenske visesangskat. De lægger ud med Cornelis Vreswijks version af nummeret Sloop John B, den hedder Jeg hade en gång en båt. Det er en partycrasher af et nummer, der med et løfter humøret til en stemning der kan sammenlignes med smagen af en Nils Oscar Kalasöl. Det er selvfølgelig ikke muligt at holde så højt et niveau hele vejen igennem og iøvrigt er der jo også andre øl end Nils Oscars.
Blandt de andre melodier vi møder er ,Olle Adolphsons Nu är det gott at leva og den gamle Värmlandsvisan. Ind imellem er der numre af kapelmesteren selv, der passer fint ind i den sydsvenske romantiske idyl, som Åkerman har skabt på Dear Old Sverige. Claes Janson er et scoop på denne plade, han har i mange år huseret på den svenske jazz og visescene med afstikkere til både blues og soul. Hans dybe behagelig røst giver en ro der skaber tryghed og varme.
Musikerne på pladen er Johan Leijonhufvud på guitar, Daniel Franck på bas, Anders Mogensen på trommer og Sal Dibba på percussion. Alle fire er med til at sikre at det musikalske niveau holde stabilt hele vejen igennem. Leijonhufvud på den akustiske guitar skal her fremhæves. Han er så spröd som knäckebröd og er med til at sikre den gode smag.
Bonusinfo:
Claes Janson er ligeledes aktuel med en plade med Ray Charles fortolkninger, den hedder The best of Ray Charles og er udgivet af Gazell Records.
My Space: www.myspace.com/olaakerman

Ingen kommentarer: