tirsdag, maj 12, 2009

Mames Babegenush: Klezmer killed the radiostar (Calibrated)

SPOT KUNSTNER

Mors Auberginesalat betyder bandets navn på jiddish. Melodititlerne giver heller ikke den store mening. Men det gør musikken til gengæld. Musikstilen klezmer har sit udgangspunkt i den jødiske kulturs fester som feks. bar mitzvah, hanukah og bryllupper. Den har i de senere år oplevet en større fremgang herhjemme med bands som Channe Nussbaum & Spielniks og Klezmofobia. Mames Babegenush er et tredje bud på et velspillende klezmerband.
På CD'en med det fantastiske perlepladecover præsenteres vi for melankolske triste valse, maniske partydansenumre som feks. Teplikher Sher, der starter med en effektiv bas, der nok kan vække dansegulvet.
Mames Babegenush har en rocket tilgang til musikken og det vil uden tvivl tiltale et større publikum som feks. på Spot Festivalen.
Mames Babegenush består af Emil Goldschmidt på klarinet, Lukas Rande på sax, Nicolai Kornerup på akkordion, hatmonium og celeste, Bo Rande på trompet, Christian Hørsted på trommer og Andreas Møllerhøj på el-bas.
Bonusinfo 1:
Flere af numrene på pladen kan høres i satireserien Normalerweize på DR2
Bonusinfo 2:
Mames Babegenush spiller på Copenhagen Jazzhouse d. 12. juli sammen med Six City Stompers i et såkaldt New Orleans - Klezmer Clash
My Space: www.myspace.com/mambab

Ingen kommentarer: