mandag, maj 18, 2009

Cassandra Wilson: Closer to you: The Pop Side (Blue Note/EMI)

Popperler fra Cassandra Wilson

Det her er ikke en Cassandra Wilson plade med nye numre, men en opsamling af hendes mest poppede skæringer. Hun har siden 1993 været tilknyttet pladeselskabet Blue Note. Her startede hun med at udgive klassikeren Blue light 'til dawn, der præsenterede de forskellige sider hun indeholder som sanger. Fra den plade er der medtaget nogle af hendes stærkeste popperler. Van Morrisons Tupelo honey og I can't stand the rain, som er mest kendt med Tina Turner. Numrene nærmest danner præcedens for hvordan et Cassandra Wilson popnummer skal laves. En vigtig del er den akustiske guitar, der stille og roligt bygger en roots-stemning op. Det kan være helt solo som på I can't stand the rain eller feks. suppleret med violin som på Tupelo honey.
Pladen indeholder en række mere eller mindre kendte covernumre, som feks. U2's Love is blindness, Cyndi Lauper's Time after time - her var Miles Davis dog først, men Cassandra Wilson gør det helt anderledes, Sting's Fragile - der findes i flere jazzversioner, på min iPod har jeg forrygende version med Andy Bey, The Band's The Weight, Neil Young's Harvest moon og Bob Dylan's Lay lady lay.
Der findes andre plader som jazzconnoisseuren nok først skal have med Cassandra Wilson. Til gengæld er denne plade er rigtig god døråbner, for den der har brug for en fed nutidig vokaljazzplade, som man kan hygge sig med.
Cassandra Wilson: www.cassandrawilson.com
My Space: www.myspace.com/cassandrawilson

Ingen kommentarer: