tirsdag, maj 12, 2009

Deodato Siquir: Balanco (Calibrated)

SPOT KUNSTNER

Trommeslageren og sangeren Deodato Siquir udsendte for et år siden denne CD, der i løbet af 2008 fik megen anmelderros og fik flere priser. Det er en gennembearbejdet og meget imponerende debutplade, med et afvekslende bud på moderne afrobeat med elementer af fusionsjazz. Stilen kendes feks. fra Etienne Mbappe og Richard Bona.
På pladen medvirker en række kendinge fra jazzscenen. Et nummer som Grito med Simon Spang-Hanssen på sopransax er et godt bud på et dansegulvshit, hvilket måske ikke er vending man bruger særligt tit når talen falder på Spang-Hanssen. Andre folk som Ed Epstein, Jakob Dinesen og Ayi Solomon er også blandt de medvirkende.
Kernen i Balanco udgøres af den vietnamesiske keyboardspiller Phong Le, guitaristen Preben Carlsen og på scenen suppleres de med den polske bassist Andrzej Krejniuk, danskerne Søren Heller på guitar og Anders Bast på sax, samt den brasilianske percussionist Jorge Bezerra.
Bonusinfo:
Deodato Siquir & Balanco spiller i Kulturhuset Islands Brygge d. 22. maj, hvor den britiske kultsaxofonist Soweto Kinch er med som special guest. Kinch er iøvrigt aktuel med en ny plade på Blue Note Records senere i år.
My Space: www.myspace.com/deodatosiquir

Ingen kommentarer: