onsdag, august 12, 2009

Cordelia: At the Pink Pony (Your Favourite Records)

Det skæve cirkus

Cirkus, kabaret, avantgarde, strygere, kvindevokal og guitar er nogle af elementerne på Cordelia's anden plade At the Pink Pony, der netop er udkommet på pladeselskabet Your Favourite Records. Pladen blev præsenteret under Copenhagen Jazz Festival, hvor Your Favourite Records havde deres egen scene. En scene Der præsenterede så forskellig musik som Looter Beats svedige gangsterfunk og Lars Winther Trios modige bud på en opdatering af den nordiske jazz. Men altså også Cordelia der ledes af guitaristen Kasper Bai.
Det farver musikken stemningsmæssigt, at der er inddraget en strygerkvartet i Cordelia. Feks. er titelnummeret At the Pink Pony en forrygende tour de force på en westernsaloon, der er flyttet ind på en parisisk cafe, med en indladende Stinne Henriksen i den vokale front, tilføjet banjo og strygere. Nummeret er en af den slags som man får lyst til at drikke fransk bourbon til, hvis det altså fandtes.
Det følgende nummer Second hand store er en avantgarde-skævert. Det er meget betegnende for pladen der bærer præg af, at være helt sin egen. Den ligger ikke under for evt. musikalske modeluner. Men fremstår alligevel meget nutidig i udtrykket. Et af pladens højdepunkter er nummeret Sweet surrender, den bringer minder frem om 70'ernes Savage Rose. Hammond, el-spade og fuld vokal-udladning er nogle af elementerne på et nummer, der som det mindste er et download værd.
Komponisten og orkesterlederen Kasper Bai skal roses for det musikalske mod han udviser ved, at søsætte en nonet med fire strygere der i den grad bruges til, at udforske og udvikle musikken.
Cordelia: www.cordelia.dk
My Space: www.myspace.com/cordeliasongs

Ingen kommentarer: