onsdag, august 11, 2010

Organica: Se nu stiger solen (Gateway)

En udgivelse der glæderHammond B3-betvingeren og nordjyden Niels Ole Sørensen er manden bag denne udgivelse. Han står i spidsen for Organica og man kunne let forledes til at tro, at det var en souljazz udgivelse. Intet kunne være forkert. På pladen Se nu stiger solen spiller de 11 danske salmer og sange arrangeret for kvintet. Gamle danske folkemelodier som På Tave bondes ager og Mads Doss får en dog funky souljazz overhaling. Der vrides fuldfede trompet og saxsoli, trommerne kører derudaf og bassen danser lystigt. De holder hele vejen.
Niels Ole Sørensen vil mere end det. Salmerne og viserne står hans hjerte nær. Det er her pladen folder sig så smukt ud. Her kommer Jesus dine små indledes af Jesper Riis på trompet og Peter Vuust på kontrabas i flot forening. De to musikere er pladen igennem en fornøjelse at lytte til, deres intuitive sammenspil og forståelse for materialet løfter pladen til, at være en af den slags udgivelser der glæder. Det er ganske enkelt for sjældent at man får mulighed for at høre trompetisten Jesper Riis i en sådan sammenhæng. Damn han er god! Han er tro mod de gamle melodier og alligevel lister han et personligt touch ind.
Niels Ole Sørensen har valgt en række gode melodier, hvor titelmelodien Se nu stiger solen af havets skød og Gud du som lyset og dagen oplod skal fremhæves. Jeg har haft pladen til gennemlytning henover sommeren og må indrømme at jeg har gemt I sne står urt og busk i skjul og Dejlig er jorden til et senere tidspunkt.
Konklusionen er at Organica - hvor saxofonisten Jacob Rose og trommeslageren Lars Daugaard også er medlem - med Niels Ole Sørensens originale og nænsomme arrangementer klart kan anbefales.
My Space: www.myspace.com/nielsolesrensenkirkekoncerter

Ingen kommentarer: