lørdag, august 14, 2010

Bobo Moreno: 50 ways to leave you lover (Stunt)

Hotel Evergreen
De grønne oliven plasker hjælpeløst rundt på bunden af glasset i de sidste dråber Martini. Der står en trio ovre i hjørnet og spiller stedsegrønne popnumre. Tjeneren nikker da glasset hæves som signal til, at der skal laves endnu en cocktail. En cocktail hvor man kan drukne sorgen over, at man skal tilbringe endnu en nat alene til tonerne af Yesterday...All my trouble seamed so faraway...det lyder slemt. Det er det heldigvis ikke!
Ole Kock Hansen på klaver og Bo Stief på bas er veteranerne der giver sangeren Bobo Moreno musikalsk opbakning på en plade med klassiske klassikere. Hvor Yesterday hører til i den tunge slidte evergreen del, er der også andre bud på det stedsegrønne. De er primært taget fra popmusikken. Et par stykker af Paul Simon, inklusiv en særdeles veloplagt udgave af pladens titelnummer. Der er melodier af Curtis Mayfield, Joni Mitchell og Jimi Hendrix. Men også Cornelis Vreseswijk's Felicia - Adjö, Cole Porter's Everytime We say goodbye og Jorge Ben's Mas Que Nada (og ikke Mais Que Nada, som der står på coveret) er blandt de udvalgte numre. Vi kommer bredt omkring i poppens historie, der for de tre slutter et stykke oppe i 70'erne. Det betyder ikke så meget.
Bobo Moreno er på denne plade i sit rette element og i selskab med de to herrer har han lavet den plade, som han skulle have lavet for længe siden. Der er ingen tvivl om at han er i en særklasse som jazzsanger herhjemme, endelig har vi fået en plade der holder hele vejen med Bobo.
Lennon/Mccartney står for både Yesterday og A hard days night på pladen. Numrene fremstår som afdankede og slidte, der er simpelthen for mange der har været der før. Specielt i selskab med pladens andre numre, hvor pladens første nummer Bless you af John Lennon er et højdepunkt. Bo Stief spiller her en bas, der ikke matches af andre. Her er endnu et bevis på, at han er en af "de store danske jazzbassister". Helt sin egen og møghamrende musikalsk.
Bonusinfo:
Pladecoveret er den lille sorte, du kan se nede i hjørnet, med kighul til ungmøen med bar røv og smøg, som du kan se på det store billede.

Ingen kommentarer: