fredag, august 06, 2010

Karen Bach Trio: Secret rooms (Blue Kite Productions)

Dråber og sten i skovsøen
Nu udgiver pianisten Karen Bach sin tredje trioCD i selskab med Erik Olevik på bas som hun har spillet med siden 2004 og Erik Laustsen på trommer, der afløser Christian Hørsted der var med på de to foregående albums.
Det foregående album Flash back and forward var et meget gennembearbejdet album, der var med til at sætte forventningerne højt til det ny album Secret rooms. Selve CD-indpakningen er en æstetisk nydelse. Et meget flot og symbolladet billede malet af Karen Hammer er på forsiden af coveret.
Musikken er rolig, gennemtænkt, velkomponeret og med udsyn. Lyden af klavertangenterne lander i øret som dråber i en skovsø, hvor ringene langsomt breder sig og ændrer form. Det er poetisk musik der lige så stille får tiden til forsvinde.
Der kastes også sten i skovsøen. Karen Bach er ikke en kønsløs, neutral ørepleaser. Hun vil noget med musikken og den mission lykkes til fulde. Pladens indledende nummer Untitled er det kraftfyldte, mens titelnummeret Secret Rooms er en favorit - den fanger Karen Bachs musik på en vedkommende og tilgængelig måde.
Pladen er indspillet på Bornholm i Baltic Recording Studios. En velbalanceret markant trioindspilning, hvor instrumenterne står fint til hinanden.
Karen Bach: www.karenbachtrio.dk
My Space: www.myspace.com/karenbachtrio

Ingen kommentarer: