mandag, august 16, 2010

KortJazzNyt uge 33 2010

Den amerikanske sangerinde Abbey Lincoln er død, 80 år gammel. Hun døde i New York i lørdags. Siden hun kom frem i 50'erne var hendes store personlighed ikke til at overhøre. Hun var ikke var bange for at udtrykke sine politiske holdninger højt. Hun skrev desuden en lang række stærke sange og medvirkede i flere film.

Den amerikanske pianist George Colligan, der herhjemme bla. er kendt for sit samarbejde med Anders Mogensen, Jesper Bodilsen og Hans Ulrik på pladen The Meeting, er meget aktiv på bloggen Jazztruth.
Her skriver han løs om sine tanker om musik og jazzmusik specielt. Læs feks. den forrygende artikel " The Worst Music I've Ever Heard!"
George Colligan er lige nu aktuel med en soloplade, Isolation på danske Steeplechase Records.
jazztruth.blogspot.com

Den argentinske pianist Esteban Sehinkman har lavet en argentinsk Real book. Den amerikanske Real book er vidt berømt i musikerkredse og har dannet en standard for nogle bestemte melodier der feks. ofte er hørt ved jamsessions.
Det gode ved dette projekt er at noderne kan hentes gratis på realbookargentina.com og som om det ikke skulle være nok, er der også en CD man kan downloade gratis med en række af melodierne. Det er da et fremstød for argentinsk jazz, der kan forstås. Blandt de 170 melodier finder man en enkelt der er ekstra interessant med danske øjne. Nemlig den danske guitarist Palle Windfeldts og hans argentinske makker Ernesto Snajers Guitarreros, der osse var navnet på den duo de turnerede med i starten af 90'erne.
www.realbookargentina.com

Med udgangspunkt i det danske varemærke Hygge skriver amerikanske NPR om bassisten Esperanza Spalding's nye album Chamber Music Society. Du kan høre hele pladen ved artiklen.

Ingen kommentarer: