fredag, februar 10, 2012

Pete Robbins Transatlantic Quartet: Live in Basel (Hate Laugh Music)

Siden 2006 har altsaxofonisten Pete Robbins hvert år spillet på Copenhagen Jazzfestival. Det er her han har lært trommeslageren Kevin Brow og guitaristen Mikkel Ploug at kende. Det er fire år siden de tog på deres første europæiske turné, hvor Simon Jermyn på el-bas også var indlemmmet i kvartetten.
Schweizisk radio var tilstede ved den koncert i Birdseye Jazzclub i Basel i 2010, som kan høres på denne udgivelse. Robbins har komponeret musikken med ham i et naturligt centrum. Når det er sagt er vi samtidig også vidner til en kvartet, der har skabt deres egen lyd. De har spillet over 50 koncerter overalt i Europa. Musikernes indbyrdes fortrolighed fornemmes meget tydeligt. Der hersker en behagelig ro i kvartetten. Musikken er straight med enkelte udsving. Melodien får lov til, at være bærende element på mange af numrene. Mikkel Ploug har på egne udgivelser før bevist, at han evner at spille med en flot og ren guitartone. Han har ikke travlt men det står heller ikke stille!
Pete Robbins' altsax finder i kvartetten både energi og puls. Der er varme i spillet. Kvartetten er ikke blege for at trække på elementer fra rock. Der er en klædelig struktur og fasthed i musikken.
Bonusinfo:
Pladen udgives officielt d. 14. februar, allerede d. 11. februar fejrer Robbins udgivelsen på Cornelia Street Cafe i New York med et af hans andre bands, Reactance Quartet med Vijay Iyer på piano, Eivind Opsvik på bas og Tyshawn Sorey på trommer. De spiller Robbins' rekonfigurationer af musik lavet af Nirvana, Leonard Cohen, Nirvana, Guns'n'Roses og Glen Campbell.
peterobbins.com

Ingen kommentarer: