mandag, februar 06, 2012

Wonderbrazz: Live aber genau (Calibrated) Wonderbrazz: Exercise (Calibrated)

Jeg har så svært ved at blive sur på Wonderbrazz. Når musikken sættes på, sætter den sig med det samme i kroppen. Deres blanding af New Orleans funk, second line, rhythm'n'blues, blues og jazz har gennem snart 13 år sat gang i mange koncerter men de kan også sætte gang i stuen. De er aktuelle med hele to albums. Et live- og et studiealbum. Det er studiealbummet Exercise der er hovedudgivelsen. Med det Monty Python'sk inspirerede pladecover er vi allerede sporet ind på, at det ikke skal tages alt for alvorligt. Det er festmusik med tre blæsere; sax, trompet og trombone. En trommeslager og en percussionist sørger for at holde pulsen højt. Men det er altså Henrik Kjelins mildest talt ukonventionelle hammondorgel, der får sveden til at springe frem på panden hos mig. Kjelin er ikke synderligt inspireret af hammondlyden som vi kender fra bla. souljazzen. Han spiller mere henad Deep Purples Jon Lord og The Creeps' Hans Ingemansson. Tunge indslag som Kjelins Genau og Black Sabbaths Iron man ændrer dog ikke på, at pladen grundlæggende er en festplade. Trompetisten Peter Kehl er ofte oppe i det høje toneleje som stod han i spidsen for et latin-orkester. Mens rytmeafdelingen ved Esben Duus og Martin Seidelin holder et sprælsk og steady beat.
Livepladen er en forlængelse af studiepladen med endnu mere af det gode. Ikke en synderligt væsentlig udgivelse, når man sidder man studiepladen. Den er egentlig kun skyld i, at jeg bliver mindet om at det er meget lang tid siden, at jeg har hørt dem live.
Wonderbrazz tager sit musikalske udspring i New Orleans-funken. Når det så er sagt, er de på denne udgivelse vidt og bredt omkring. Hele tiden med godt humør og stor musikalitet.
Wonderbrazz.com

Ingen kommentarer: