fredag, februar 10, 2012

The Splendor: Delphian palace (Hoob Records)

Der serveres krasbørstige toner hen mod slutningen af åbningsnummeret A piece. Det er ellers ikke det der fylder mest på den svenske kvartet The Splendor's andet album. Det musikalske fokus koncentrerer sig om et åbent, levende og flydende spil, hvor spontan komposition eller improvisation er omdrejningspunktet.
Saxofonisten Lisen Rylander Löve (fra Midaircondo) er i selskab med brødrene Kallerdahl, pianisten Fabian og bassisten Josef samt trommeslageren Lars "Lade" Källfelt". Fabian Kallerdahl og Lisen Rylander Löve spiller begge på diverse ekstrainstrumenter i form af synth, electronics etc. Musikken har en organisk feeling og er på ingen måde electronica-inspireret jazz. Det er jazz i højeste potens. Nutidig jazz med udflugter.
De har lavet en afvekslende plade der virker fri af konventioner. Der er både rytme og puls i musikken men ellers virker de fire musikere til at have et ubundet syn på, hvordan jazzen kan lyde i dag. Pladen har fundet vej til mine ører mange gange siden jeg modtog den. Hver gang er der åbnet nye døre ind til deres musikalske palads. Det er en anbefalelsesværdig udgivelse.
thesplendor.nu

Ingen kommentarer: