fredag, februar 10, 2012

Scent of Soil: Scent of Soil (Hubro) Erland Dahlen: Rolling bomber (Hubro)

Der hviles ikke i forstæderne til byen de kalder jazz. Det norske pladeselskab Hubro er aktuel med to albums der ikke direkte kan kategoriseres som jazz. Omvendt havde disse albums aldrig eksisteret hvis ikke jazzen var der.
Scent of Soil er saxofonisten Tore Brunborg og sangerinden Kirsti Huke's fælles projekt. De præsenterer den musik som Vossa Jazz havde bestilt til festivalen i 2010. Herhjemme kender vi bla. Brunborg for samarbejdet med Bo Stief. I Norge har han været bredt omkring på jazzscenen. I Scent of Soil er befinder Brunborg sig i et spændingsfelt mellem jazz, pop og rock. Stemningen er til den triste side. Man får lyst til at trække benene op under sig i hjørnet af sofaen. Mens koppen med mokka luner det indre. Scent of Soil er også avanceret musik med stor detaljerigdom.  De fire musikere i bandet er gode til at folde en verden ud for Kirsti Huke's stemme.


Erland Dahlen er ene mand på pladen, der har taget titel efter trommerne han spiller på. Trommerne Slingerland Rolling Bomber blev skabt under krigen, hvor der var mangel på metal. Derfor brugte man i stedet træ. Sidenhen er serien blevet meget eftertragtet. Erland Dahlen har spillet i flere eksperimenterende jazz-sammenhænge. Så det ligger ikke fjernt for ham at skabe musik, der bevæger sig på kanten. Udstyret med diverse instrumenter og ting der kan blive slået på har han skabt 7 numre, der med inspiration fra krautrock, drone, ambient og impro giver et viltert og spændende udtryk. Han har produceret pladen i selskab med electronicaduoen Xploding Plastix.
hubromusic.com

Ingen kommentarer: