fredag, januar 11, 2013

KortJazzNyt Uge 02 2013


Jakob Bro har lige overstået indspilningerne i New York af den sidste plade i trilogien med Lee Konitz. Craig Taborn, Bill Frisell og Thomas Morgan tager sig af de andre instrumenter på opfølgeren til Time fra 2011. Bro er i starten af februar på tur med en udvidet udgave af trioen med AC og Høyer. Keyboardspilleren Nikolaj Torp er ny mand. D. 17. februar spiller han med Jon Christensen og Thomas Morgan på Kulturhuset Islands Brygge. Ifølge programmet til Vinterjazz er det optakten til indspilningerne af en plade. Den bliver indspillet til maj og udgives af ECM Records.

Sinne Eeg er i Californien i denne uge, hvor hun spiller en række koncerter. Her er en begejstret anmeldelse af koncerten i San Diego.

I 2010 var den legendariske amerikanske trommeslager Steve Gadd lærer på jazzstævnet Summersession på Vallekilde Højskole. Det skabte megen røre og respekt. Nu kaster det måske også noget mere af sig. Saxofonisten Michael Blicher har fået hul igennem til Gadd's hjerte. Der arbejdes ifølge Michael Blicher på Facebook på en turné med Blichers hammondprojekt Astro Buddha Agogo og groovin' Gadd i 2014. Wuuhuu, siger jeg bare!

Søren Dahl Jeppesen har atter været i studiet sammen med den islandske saxofonist Oskar Gudjonsson. Pladen bliver udgivet allerede her i foråret, hvor der også arbejdes på en releasetur. 

Ingen kommentarer: