tirsdag, januar 08, 2013

Vein feat. Dave Liebman: Lemuria Live (Unit Records) >> Vein: Plays Porgy & Bess (Unit Records) >> Vein: On stage (Vein)


Jeg har fået tre plader mellem fingrene med den schweiziske trio Vein. På den nyeste fra 2012 er de sammen med den amerikanske saxlegende Dave Liebman, mens de andre er en liveindspilning og en fortolkning af Gershwin's udødelige Porgy & Bess. Trioen karakteriseres ved på alle tre plader, at have et rimeligt heftigt antrit. Som en slags europæisk The Bad Plus uden øvrige sammenligninger i øvrigt. Som gammel Gershwin-fan og specielt stor fan af Porgy & Bess er det altid spændende at høre nye fortolkninger af de ellers velkendte melodier. På alle tre plader er der iøvrigt Gershwin-fortolkninger. Liebman-pladen indeholder bl.a. en fyrig udgave af Summertime samt en forrygende udgave af Dave Brubecks In your own sweet way. 

Vein består af Thomas Lähns på bas, Michael Arbenz på piano og Florian Arbenz på trommer. Trioen har et overskudsagtigt greb om Porgy & Bess. De giver et afslappet og forfriskende bud på, hvordan Gershwin's klassiske musical også kan lyde. Trioen lader sig ikke binde op på melodiens stramme bånd. De fortolker med respekt frit over melodierne. Deres eget materiale er okay. På den anden side mister jeg hurtigt interessen for deres melodier, når de står overfor de gamle stærke melodier. 

Ingen kommentarer: