onsdag, januar 23, 2013

Morten Ankarfeldt meets Caio Marcio: Rio em vermelho e azul (Calibrated)


Han er kendt som en stabil og solid bassist i det danske jazzmiljø, hvor han har gennem snart 10 år har huseret rundt omkring. Han har bla. spillet med Morten Schantz, Thomas Hass, Mads Kjølby, Alain Apaloo, Cathrine Legardh og flere andre. Med debutpladen er han dog taget helt til Brasilien, hvor han med lokale musikere har skabt en dejlig plade. Bassisten Morten Ankarfeldt har allieret sig med den brasilianske guitarist Caio Marcio, der regnes for at være et af tidens helt store guitartalenter i Brasilien. Musikken er en blanding af numre skrevet og arrangeret af de to musikere.

De har brugt en lang række musikere på albummet. Her stikker klarinettisten Paulo Sérgio Santos specielt ud på tre af pladens numre, bl.a. Morten Ankarfeldts O Rei da Inhanga, der har været en favorit siden første gennemlytning af pladen. Det er først og fremmest en bassist og guitarist plade. Hvilket man heller ikke er i tvivl om. Marcio's akustiske guitar og Ankarfeldts kontrabas fylder begge godt op. De er helt fremme i lydbilledet. Ankarfeldts danske basopdragelse står fyldigt og elegant ved siden af Marcio's sprøde guitarspil. Caio Marcio har arrangeret nogle gamle brasilianske numre, der får følgeskab af en vidunderlig version af Kai Normann Andersens Man binder os på mund og hånd i arrangement af Ankarfeldt. Det er blevet til et stærkt anbefalelsesværdigt album, der kan være med til at holde den danske kulde fra døren.
Bonusinfo:
Ankarfeldt og Marcio er på en 12 dage lang turné fra slutningen af januar. Her medbringer de den brasilianske trommeslager Cassius Theperson der også medvirker på pladen samt danske Christina von Bülow. Du kan finde datoerne på Ankarfeldts site: brasiljazz.ankarfeldt.com

Ingen kommentarer: