mandag, februar 24, 2014

Christian Vuust: Urban hymn (Aero Music)

Velkommen til New York City. Velkommen til lyden af en dansker i New York City. Saxofonisten Christian Vuust rejste i 2013 for indspille dette album med tre af de fineste amerikanske musikere. Vuust og pianisten Aaron Parks, bassisten Ben Street og trommeslageren Jeff Ballard gik sidste sommer i Sear Sound studiet i New York, sammen med legenden James Farber ved knapperne. Vuust havde boet et par måneder i byen, hvor han havde spillet koncerter, komponeret musik og suget byens sjæl til sig. Han afsluttede opholdet med denne indspilning. Der er flere danskere der har taget den tur indenfor de senere år. Vuust hører til den aldersmæssigt tungere del af de folk. Han er født i 1964 og skal end ikke overbevise sig selv om at han spiller en umanerligt lækker tenorsax. 

Det er lige præcis den ro, der er med til at give os et helt fantastisk album. Tempoet er ligesom musikkens sjæl roligt - det er overvejende ballader. Der er melodi. Der er tid til at aflevere en historie. I starten af 90’erne var Vuust i USA for at blive uddannet, da han kom hjem til Danmark arbejdede han med musik inspireret af Grønland, lavede Salmeduoen sammen med Hans Esbjerg, var med i Pauseland etc. På Urban Hymn samler han sine inspirationskilder og kører dem igennem et New York-filter. Det er meget følelsesmættet. Der er en snert af noget melankolsk i  musikken. Christian Vuust udnytter at han har Parks ved klaveret og Parks er omvendt god til indfange Vuusts idéer. Urban Hymn er allerede en af mine absolutte 2014-favoritter! En veldefineret blanding af New York og Danmark.
Bonusinfo:
Aaron Parks kommer til Danmark og tager på en minitur med Christian Vuust. De starter d. 13. marts i Odense, 14. marts i København, 15. marts i Aarhus og d. 16. marts i Herning. Klaus Nørgaard spiller bas og Jakob Høyer spiller trommer ved de koncerter.

Ingen kommentarer: