tirsdag, februar 04, 2014

Sweet Banditry: Farvefisen blomstrer (Marsken Records)

Pladen rummer mange harske budskaber og anklager mod det vestlige forbrugersamfund. Endda på dansk. Jeg har ikke været i nærheden af en plade i al min tid som jazzblogger, der har været så snublende tæt på at være lavet af nitroglycerin som denne. Danske Louise Dam Eckardt Jensen er hovedkvinden bag Sweet Banditry. Hun har skrevet musik og tekst, synger og skriger, spiller sax og tværfløjte og supplerer med elektronik. Det er ætsende skarpt. Brutalt overvældende. Hun formår i rystende grad, at få performancekunstens nedsmeltede vanvidsscener til at brænde sig fast. Pladetitlen Farvefisen blomstrer er dedikeret til Jens Jørgen Thorsen. Louise D.E. Jensen har noget af den samme anarkistiske og kaotiske tilgang til kunsten som Thorsen. Der er energien fra punken, vildskaben fra freejazzen og den verbale skarphed fra poetryslammen.

Louise D.E. Jensen har samlet et stærkt band omkring sig. Ægtemanden og makkeren fra Home of Easy Credit, Tom Blancarte spiller bas, den freepunkede Brandon Seabrook tager sig af guitaren og den geniale trommeslager fra kultjazzbandet Mostly Other People Do The Killing, Kevin Shea er med til at fuldføre Louise D.E. Jensens vanvittige projekt. Farvefisen Blomstrer er et radikalt opgør med forbrugerismen. Det er på alle måder en voldsom oplevelse. En plade med et nummer der hedder FY SKAM JER! og indeholder sætningen “stupide, intetsigende tv-værter…” fortjener ros for modet og for måden det leveres på.
Bonusinfo:
Louise D.E. Jensen spiller en instore koncert i New York pladeforretningen Downtown Music Gallery sammen med bassisten Tim Dahl d. 16. februar, hvis du skulle være på de kanter.
Der arbejdes på at lave koncerter med bandet i Danmark til sommer.

Ingen kommentarer: