torsdag, marts 13, 2014

KortJazzNyt Uge 11 2014

Årets første nummer af det norske jazzmagasin Jazznytt udkommer først til efteråret. Det sker efter at der i efteråret blev lavet en læserundersøgelse. Det medførte bl.a. at man  ville ansætte magasinets redaktør gennem 12 år Jan Granlie på nye og andre vilkår. Da han ikke ville ansættes på de nye vilkår blev han fritstillet.
Det er Norsk Jazzforum og Stiftelsen Odin der udgiver magasinet, der har 2.500 abonnenter. I denne uge er der sendt en mail ud til dem, hvor i der står at man er inde i en ændringsproces, hvor formålet er at videreudvikle Jazznytt til at være det førende norske jazzmagasin.
Man har ansat den tidligere skribent og redaktør på det engelske magasin The Wire, Rob Young som konsulent til dette. Han er næsten lige flyttet til Norge sammen med en anden The Wire skribent Anne Hilde Neset, der ifølge Jan Granlie i denne artikel er gode venner med bestyrelsesformanden i Norsk Jazzforum Kristin Danielsen. 
Det nu tidligere redaktionsmedlem Johan Hauknes stiller en række spørgsmål til Norsk Jazzforum og stiftelsen Odin på Ballade.no omkring processen.

Den danske violinist Mads Tolling, der er bosat i San Francisco er på turné sammen med Jacob Fischer (guitar), Kasper Tagel (bas) og Snorre Kirk (trommer) fra d. 27. marts og til d. 12. april i Danmark, hvor de spiller 12 koncerter. Da Tolling var 14 år oplevede han for første gang Svend Asmussen live, der dengang spillede med Jacob Fischer. Flere af koncerterne vil være en hyldest til den 98 årige violinist.

Den canadiske trompetist Lina Allemano (på billedet) er tilbage i København d. 3. april, hvor hun kan høres i Koncertkirken på Blågårds Plads sammen med Lina Allemano Four. Koncerten er den første af en lang række koncerter i Europa inden kvartetten går i studiet for at indspille deres sjette album.

Der er kun løftet en smule af sløret for hvilke kunstnere der spiller til Copenhagen Jazzfestival. Nemlig de to vist forskellige Gregory Porter og Mats Gustafsson/Thurston Moore. Allerede d. 28. marts spiller Robert Glasper i Koncerthusets Studie 2 i København ved en koncert arrangeret af Copenhagen Jazzfestival. Han var ellers et navn der godt kunne have spillet til Copenhagen Jazzfestival.

Det er ikke så ofte at der er jazz med i DR K programmet Smagsdommerne. Selve smagsdommerpanelet har dog budt på jazznotabiliteter som Benjamin Koppel og Kresten Osgood. En forklaring på den manglende jazz kunne være den man kunne læse på den pladeaktuelle saxofonist Christian Vuusts Facebookside: 
"Jeg sendte mit nye album til Adrian Lloyd Hughes på DR's Smagsdommerne. Tænkte at han måske havde lyst til at kaste musikken for løverne i et af programmerne. Jeg fik et udførligt og befriende ærligt svar fra ham. Jeg må nok give ham ret i at mit album ikke er udmærker sig ved at være vildt provokerende. Her er et uddrag af hans mail:
"Det er en helt igennem skøn plade du har indspillet... Desværre tænker jeg også: ”Hvad skal Smagsdommerne tale om?” Det program jeg leverer til DR K lever jo af uenighed. Det er nok en hæmsko for mange produkter og værker, for det skubber perfekte værker som dit længere om i bussen til fordel for provokationer og meget store sværdslag. En vaskeægte prostitueret på en scene i en container i en baggård på Vesterbro har bedre muligheder for at komme gennem nåleøjet end nogen folk som passer deres arbejde med stor fornøjelse for sig selv og deres publikum. Wallah, sådan er det."
I dag starter Christian Vuust releaseturen på Dexter i Odense med sit "ikke-provokerende" album Urban Hymn.

Ingen kommentarer: