onsdag, marts 26, 2014

Per Störby Jutbring: Dance of the diaper fairy (Hoob)

Han lavede musikken til den fantastiske dokumentar Searching for Sugarman om Rodriguez fra 2012. Den musik der usynligt var tilstede ved siden af Rodriguez’ egen musik. Per Störby Jutbring er ellers mest kendt fra gruppen New Tide Orquestra, hvor han komponerer musikken og spiller bandoneon. Desuden laver han popmusik i projekterne Pearl Fiction og Zeitgeist. Han blev i 2013 kåret som Årets komponist ved Manifestgalan - de uafhængige svenske pladeselskabers alternativ til Grammisgalan.

Prisen gav ham modet til, at lave en soloplade. Uden at have skrevet noget musik, tog han i sommerhus på Gotland. I en uge arbejdede han ved flygelet, savnede konen og datteren og frem voksede minimalistiske og enkle melodier.
Albummet er dedikeret til datteren og titlen indikerer nok i høj grad, hvor gammel hun var, da musikken blev til. Han holder sig til klaveret og suppleres undervejs af lidt cello og violin undervejs. Pladen er en vellykket soloklaverplade, hvor Keith Jarrett, melankoli, melodi og romantisk klassisk musik får lov til at præge lydbilledet.
Læg i øvrigt mærke til coveret og E.T. i brilleglasset. Der er også en hilsen til rumvæsenet på nummeret E.T. Behind the sofa.

Ingen kommentarer: