mandag, marts 31, 2014

KortJazzNyt Uge 14 2014

Bassisten Jasper Høiby er aktuel med sit femte Phronesis-album og det går ikke stille af sig. For anden er han på forsiden af det engelske jazzmagasin Jazzwise sammen med trioen, der også består af Anton Eger og Ivo Neame. Hvis du ikke kan finde bladet i din kiosk kan du hente den digitale version i iTunes bladkiosken. Pladen anmeldes her på bloggen d. 7. april, hvor den udgives.

Trommeslageren Jacob Roveds Quintet bestående af Rasmus Ehlers (piano), Jesper Bodilsen (bas), Thomas Fryland (trompet) og amerikaneren John Ruocco (klarinet og sax) har lavet albummet Remembering Billy Strayhorn. Roved har oprettet en crowdfunding-side, så interesserede kan være med til at finansiere albummet. Musikken er selvfølgelig af Strayhorn, der var kendt for sit mangeårige samarbejde med Duke Ellington og en helt særlig evne til at skære en jazzmelodi.

Anders Mogensen udsendte for nylig albummet Just another day at the office sammen med den amerikanske saxofonist Gary Thomas og den svenske bassist Daniel Franck. Nu får du mulighed for at møde Mogensen på kontoret, hvor han sidder bag trommerne de næste 12 dage. Turnéen starter d. 1. april i Warszawa og kommer forbi Esbjerg, Struer, København, Odense, Oslo, Stockholm og Hamburg. Jeg skrev bl.a. om pladen at “musikerne har spillet sig godt ind på hinanden og ikke mindst Anders Mogensen's materiale. Kompositionerne indeholder en ligefremhed og en lyst til at blive spillet.”

Der er to udgivelser på vej med danskere i hovedrollerne på ECM Records, det måske vigtigste jazzpladeselskab i verden. Der er ikke meldt officielle datoer ud endnu. Men det skulle være ret sikkert at pladerne kommer i indeværende år. Guitaristen Jakob Bro indspillede i efteråret en trioplade med Thomas Morgan (bas) og Jon Christensen (trommer). Den udkommer sandsynligvis til efteråret.
Stefano Bollanis 4. album sammen med danskerne Morten Lund (trommer) og Jesper Bodilsen (bas) udkommer ligeledes senere i år. Denne gang er der gæster med. Mark Turner (sax) og Bill Frisell (guitar) medvirker på pladen der blev indspillet i foråret 2013.

Er North Sea Jazz festival i Rotterdam blevet til en r'n'b-festival? Med hovednavne som Pharell Williams, Stevie Wonder Nile Rogers & Chic, Outkast, Isley Brothers, Mavis Staples, Joss Stone og The Daptone Super Soul Revue er det svært at modsige. Der er selvfølgelig jazzet modvægt i form af Al Jarreau (?!), Snarky Puppy (der fik en Grammy for bedste R'n'b/soul sang, men som regel spiller jazzet, når det er live), PRISM med Dave Holland (de spiller jazz!), Tom Harrell og Martial Solal Trio.

Søndag d. 6. september afholdes der V-Day - en dag i vinylpladens tegn i Herning. Det er en plademesse med masser af brugt (og ny) vinyl. Der udstilles også analog hifi og pladespillere. Jeg kommer med flightcasen med pladespillere og mixer og spiller hele dagen lystigt løs af plader fra min vinylsamling (jazz, soul, funk, rock, blues, hip hop, exotica og electronica). Kom forbi og hils på! Det starter kl. 11 og foregår på Grøndahlsvej i Herning.

Finjustér din dabradio og lyt med på P8-jazz d. 9. september fra kl. 15.00, hvor jeg er inviteret i studiet og bliver interviewet af selveste Niels Christian Cederberg. Jeg tager en bunke favoritplader med i studiet fra de 10 år, jeg har skrevet på her på bloggen. Programmet slutter omkring kl. 9.00 d. 23. september [der kan være anvendt ironi i den sidste sætning].

Sangerinden Trinelise Væring har sammen med pianisten Jonas Berg lavet projektet Oh Purity!, hvor de lader barokken møde jazzen. Det er der kommet dokumentarfilmen Oh Purity in Watching landscapes ud af. Den debuterende Instruktør Frigge Fri har fulgt Oh Purity ensemblet over 4 dage i September 2013, hvor de øvede, spillede koncert og arbejdede med indspilningen af et nyt album. Frigge Fri tager os med til koncert og på en filmisk rejse ind i musikkens hjerte, og Trinelise Væring fortæller om arbejdet med musikken. Dokumentarfilmen vises på DR-K i løbet af foråret.

Ingen kommentarer: