mandag, juli 20, 2020

Den Danske Salmeduo Koncert - Aarhus Domkirke 17. Juli 2020

Nr. 507. Det lyder og ser ud som et af de tal, der hænger på væggene i kirkerne. Dem der bekendtgør hvilke salmer der skal synges. Var det salme nr. 507, så skulle vi synge Vor sjæl er dertil født og båren. 

507 var i dette tilfælde antallet af spillede koncert som Den Danske Salmeduo var nået op på, da jeg hørte dem i Aarhus Domkirke, fredag eftermiddag. Var det ikke for corona, så havde det været koncert nr. 527. Lige da coronaen kom, havde de planlagt en koncertrække i forbindelse med Genforeningen 2020 og albummet Du skønne land, som de havde lavet i samme forbindelse. Det blev som bekendt ikke til noget. 

Vi blev præsenteret for en række sange fra det album. I Danmark er jeg født, Det haver så nyligen regnet og den uendeligt smukke og stemningsfyldte Fredløs er freden. Den spillede Christian Vuust på basklarinet. Det fungerede godt i Domkirkens flotte monumentale rum.

Mine ører skulle fra koncertens start lige tunes ind på den massive rumklang, der er i Aarhus Domkirke. Hans Esbjerg spillede på el-klaver, så duoen bedre kunne styre lydens færden ud i rummet.

Det er meget tydeligt at duoen har et tæt kendskab til hinanden. Det virker dog ikke til, at de falder for de lette løsninger. De har arbejdet intenst med melodierne, der for mange af genforenings-sangenes vedkommende ikke er salmer, men sange der er blevet sunget af det sønderjyske folk (og andre). Undervejs hører jeg både blues og nordiske jazztoner i duoens versioner af kendte og ukendte sange og salmer
.
Hen mod slutningen af koncerten kom der lidt “hits” fra deres Brorsonsplade fra 2017. De havde ikke spillet i Domkirken siden dengang. Ekstranummeret blev Lysets engel går med glans, der også var med på duoens debutalbum fra 1998. Det blev en rigtig god eftermiddag i selskab med en duo, der fortolker de sange og salmer som vi synger. Det var vel ikke så mærkeligt, at jeg nynnede på vej ud af kirken.

Ingen kommentarer: