onsdag, juli 15, 2020

Gorm Askjær Trio Koncert - Udstillingsstedet 19c 14. juli 2020

Nede på havnen i Aarhus ligger Udstillingsstedet 19c. En rød og vidunderligt grim bygning, der desværre snart skal rives ned. Indenfor i et lille råt lokale skulle Gorm Askjær Trio spille. Med guitaristen Gorm Askjær i spidsen sammen med bassisten Jens Mikkel og trommeslageren Thomas Eiler, skulle vi endelig høre musikken live fra albummet Blodmånen og dig, der kom i maj på en flot rød vinylplade. Der blev ingen releasekoncert dengang, grundet coronaen.

Det kunne fornemmes, at det var en ekstra tændt trio der skulle spille musikken. De spillede en række numre fra pladen.  Min store favorit har hele tiden været titelnummeret. Men efter at have hørt Nede i et dybt hul til koncerten, er den blevet favorit. Det lyder som en pose magiske marmorkugler der hældes ud på gulvet. I et virvar flyder de sammen og danner konstant nye mønstre og muligheder. 

Koncerten var en superintens oplevelse, hvor gruppens flydende jazz var fuld af substans. Det er tre unikke musikere der er sammen i trioen. Det er både kraftfyldt og sårbart. Håber snart at jeg kan høre dem igen til koncert.

Ingen kommentarer: