onsdag, juli 08, 2020

Nejrup Trio Koncert - Reffen Copenhagen Street Food 7. juli 2020

Vejret var klassisk dansk sommervejr. Blæsende med byger. Jeg var lettere pessimistisk på min vej ud til Copenhagen Street Food på Reffen, hvor Nejrup Trio skulle spille. Glæden var stor, da jeg kom frem og erfarede at koncerten var indendørs.

Den unge trio havde helt ekstraordinært to gæster med. Den engelske legende Kaidi Tatham på keyboards og danske Peter Stenbæk på percussion.

Trioen startede dog ud alene med et nummer med lækkert spacegroove. Herefter kom gæsterne ind. Kaidi Tatham havde taget tværfløjten frem, der dog ikke kunne høres. Når han var ved keyboardet var der ingen problemer, som i et aftenens numre, hvor han ved Moog synth’en lagde salens funk-connoisseurs ned.

Koncerten bød på flagrende synth’s og stramme grooves. De spillede numre fra deres plade Manda, der kom sidste år og flere nye numre. Fra den hjemmebyggede modulsynth, med ledninger i et virvar kontrollerede Nejrup et klangfladelandskab, der med sine magiske lyde og udsyrede toner er omdrejningspunktet. Han blev godt støttet af Emil Just på bas og Mikkel Ayi Okine på trommer.

Det er kollektivt skabt musik, der har har mange tråde til den aktuelle britiske jazzscene. Det er jazz med med funk, electro, hip hop og spacede elementer, hvor der fremelskes organiske grooves.

Koncerten var den anden sidste tirsdagsjazzkoncert på Reffen, hvor P8jazz-værten Jonas Visti præsenterer ung dansk jazz. Tirsdag d. 14. juli er det Svaneborg Kardyb.

Ingen kommentarer: