onsdag, juli 15, 2020

Dawda Jobarteh & Stefan Pasborg Koncert - Gellerupscenen 14. juli 2020

Det var startet allerede om eftermiddagen på Gellerupscenen, der ligger i Brabrand bag ved City Vest. Under navnet Bazarjazz præsenterede Camilla Dayyani fire koncerter. Jeg kunne lige nå den sidste koncert med Dawda Jobarteh og Stefan Pasborg. Ligesom med Udstillingsstedet inde i byen, er det samme kedelige historie om, at stedet skal rives ned. Udenfor koncertsalen sælges der kage og ryges vandpibe. Der er mildest talt en dejligt hyggelig stemning.

Ibrahim Electric trommeslageren og den gambianske kora-spiller udgav albummet Duo for fire år siden. Der er et nyt på vej, som de har indspillet i corona-nedlukningsperioden. Duoen spiller tight og sammenhængende. Det er tydeligt at de kender hinanden godt og er trygge ved hinanden. 

Derfor var det også ekstra fedt at saxofonisten Fredrik Lundin kom i den sidste del af koncerten. Han havde lige spillet sammen med Camilla Dayyani ved koncerten inden. Den første de spillede sammen var Mingus-klassikeren Goodbye Pork Pie Hat. Det der skete mellem Lundin og Jobarteh var spændende. Koraen er ikke stemt til jazz og Jobarteh stemte med stort overskud undervejs, så han kunne møde Lundin i tonen. Vildt at opleve og fedt at høre på.

De tre musikere udviste stor musikalitet i deres møde på scenen. Det blev uden tvivl en stor oplevelse for overvejende unge publikum.

Ingen kommentarer: