onsdag, juli 08, 2020

Jakob Bro Returnings med Palle Mikkelborg og Marilyn Mazur Koncert - Haveselskabets Have 7. juli 2020

Regnen var på magisk vis stoppet. Det kunne heller ikke være anderledes, når Jakob Bro sammen med Palle Mikkelborg og Marilyn Mazur skulle indtages scenen i Haveselskabets Have på Frederiksberg. 400 publikummer var kommet for at høre trioen, der spiller sammen for første gang i den konstellation.

Da Jakob Bro introducerer koncerten konstaterer han ydmygt, at han er den eneste af de tre der ikke har spillet med Miles Davis. Det er også med til, at understrege at vi uden udenlandske stjerner denne sommer, her møder vi tre af de største danske jazzmusikere - så koncerten også bliver en af denne uges helt store koncerter.

Havens påfugle vandrer rundt blandt publikum og virker ikke synderligt berørte af den megen virak. Musikken der strømmer fra scenen berører mere mennesker end påfuglen, der dog til Mikkelborgs store glæde, skræpper op flere gange under koncerten, hvor Mikkelborg kvitterer med et thumbs up til fuglen.

Koncerten er baseret på albummet Returnings som Jakob Bro og Palle Mikkelborg lavede sammen for et par år siden. Det er en nyfortolkning af musikken. De starter ud med en fyrre minutter lang suite, hvor der med Jakob Bros enkle anvisninger improviseres over de minimalistiske kompositioner. Det er tre musikalske personligheder og det afspejles tydeligt i musikken.
Det er flydende og til tider rimelig kras musik, hvor Bro ikke er bleg for, at udfordre sig selv, kompositionerne, publikum og de to stjerner.

Det bliver er vellykket møde, der slutter med Lyskaster. Et nummer der oprindeligt var skrevet som en hyldest til Jakob Bros fader. Ved koncerten dedikeres den til Mazur og Mikkelborg, der er lyskasterne, inspiratorerne og mentorerne. En god aften for tilhørerne i den smukke have der både blev inspireret og berørt.

Ingen kommentarer: