onsdag, juli 15, 2020

Jakob Elvstrøm King of Burlesque Koncert - Aros 14. juli 2020

Sommertid i Aarhus er noget andet end coronakarantæne-tid. Gågaden er fyldt med glade danske turister. Det var kunstmuseet Aros også. På 8. sal spillede Jakob Elvstrøm koncert under overskriften King of Burlesque. 

For 6 år siden lavede han musik til et band der skulle spille burlesque. Det blev aldrig til noget. Nu har Jakob Elvstrøm taget det op igen. Bare som duo. Sammen med Niels Ulbrandt på orgel og en rytmeboks fra 1981 spillede de stripperjazz. Folk beholdt tøjet på denne sene eftermiddag i Aros’ lille restaurant med plads til 60 siddende publikummer. Der var selvfølgelig udsolgt.

Programmet bestod af stripper klassikere som Louis Primas Night Train, Mancini’s Peter Gunn Theme og Elvstrøms egne lumre kompostioner med titler som Sexy Sue og Sneaky Dick.

Jakob Elvstrøm førte veloplagt an og undskyldte både den ikke helt korrekt udførte burlesque-stil og, at han som midaldrende mand lavede numre som Svetlana My Love.

Det var både underholdende og velspillet. Jakob Elvstrøm er en af de få danske saxofonister der bruger effekter på saxofonen, det kan der være mange grunde til. Når Elvstrøm gør det, lyder det fedt og sovset, fordi han ved hvordan det skal gøres så det lyder godt.

Niels Ulbrandt styrede erfarent Hammond orgelet og sammen med rytmeboksen, Roland CR 8000 sørgede de for at Elvstrøm kunne sejle sikkert i havn med den sleazy jazz. Elvstrøm kom med gode informationer undervejs, som feks. at Harlem Nocturne blev suppleret med Rhumba-rytmen fra Roland-vidunderet. Det sidste nummer i det timelange første sæt, var Nino Rota’s Speak Softly my love fra Godfather filmene. Den var tilføjet en fyrig slow merenguerytme.

Jeg måtte desværre gå videre efter det første sæt. Elvstrøm og Ulbrandts stripper-jazz fungerede godt, hvilket er ret imponerende, da jeg godt kunne frygte, at det blev for meget gimmick og for lidt musik.

Ingen kommentarer: