torsdag, juli 30, 2020

The Black Nothing: Stilleben - plays the music of Anders Filipsen (ILK) LP/CD/DL/stream

At blive i noget. At gentage. At genskabe gentagelsen. At genskabelsen ikke er det samme som gentagelsen. Anders Filipsen bevæger sig på det nye album Stilleben rundt i enkle figurer og bevægelser. Det er med minimalistiske gentagelser, hvor der ændres lidt undervejs. Det minimalistiske lyder stort. Mest af alt i kraft af de musikere der spiller musikken. 


Anders Filipsens band The Black Nothing består af stort set de samme musikere som på albummet Paths der kom i 2015. Det blev både nomineret til en Danish Jazz Award som årets danske jazzalbum og kom på Jazznyts liste over årets bedste danske jazzalbums. 


Anders Filipsen bruger elektronikken og gentagelserne til at skabe stemningsfyldte  klangflader, som de kendes fra bl.a. Brian Eno eller Jon Hassell. Sammen med instrumenter som cello og klarinet bygges der endnu et lag på, hvor tankerne flyder i retning af klassisk avantgarde. Rytmegruppen med bas, percussion og trommerne skaber bevægelser og puls. 


Stilleben betyder “stille liv” på tysk og er kendt fra kunstens verden med malerier eller fotos af dækkede borde eller blomster. Indkapslingen af øjeblikket, hvor blomsten stod allersmukkest eller var visnet er fanget i billedet. Anders Filipsen indfanger og genskaber øjeblikke i bevægelse, af livet der står stille. 

https://www.andersfilipsen.com/

https://www.ilkmusic.com/products/the-black-nothing-stilleben

<iframe src="https://open.spotify.com/embed/track/4c0r2SGqERtmG2uPKhofaQ" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Ingen kommentarer: