tirsdag, september 29, 2020

Klara Kristin: Lullaby & Drum Machine (Klara Kristin) LP/stream

 

Hvis du har købt det nye nummer af modemagasinet Costume, så ved du godt hvem Klara Kristin er. Hun er på forsiden. Den i Frankrig bosatte danske model og skuespiller kan nu også skrive sanger på CV’et. 


Hun har allieret sig med Johannes Wamberg og Jonathan Bremer som producere på albummet Lullaby & Drum Machine. Det er en lille genistreg, da Wamberg og Bremer forstår det organiske musikalske univers som Klara Kristin har skabt. 


Stilen er som snydt ud af 60’ernes nouvelle vague, chanson og ye ye, hvor Francoise Hardy og Serge Gainsbourg var blandt stjernerne. Det er også her, hvor Klara Kristin har fundet materialet til pladen. Franske sange fra 60’erne og 70’erne og enkelte brasilianske og amerikanske sange der er oversat til fransk. Jobims Agua de beber på fransk, André Hodeir’s Saint-Tropez og André Popp’s L’amour joue au violon er blandt pladens perler. 


Pladen er delt op i to. De stille sange på Lullaby siden og på Drum Machine siden er der tilsat en vidunderlig gammel rytmeboks. Oilly Wallace spiller fløjte og synthesizer og Zier Romme er med på diverse tangenter, mens Bremer tager sig af bassen og Wamberg er på guitaren. Pladen er meget vellykket med sit retrounivers, der alligevel har en tråd til nutiden. Klara Kristin på pladespilleren, en café au lait og en tændt Gitanes, så er min stue omdannet til parisisk café. Merci beaucoup. 

Klara Kristin

Ingen kommentarer: