tirsdag, september 08, 2020

Thomas Madsen & I Think You’re Awesome: Late Bloomer (Jaeger Community) LP/DL/stream

Da Jens Mikkel var en ung nysgerrig musikhungrende knøs, hjemme i Langå, var den 10 år ældre storebror Thomas, ham der kom hjem fra Århus og fortalte om jazz og det der skete i Århus. Han bragte Jeff Buckley, The Police, Coltrane, Monk, Grandaddy, Neil Young og Billie Holiday ind i Jens Mikkels liv. Men vigtigst af alt, var dengang Thomas havde taget en kontrabas med hjem til Jens Mikkel. 

Nu er der gået 20 år og Jens Mikkel betaler tilbage ved at udlåne bandet I Think You’re Awesome til Thomas Madsens sange. Sammen har de lavet albummet Late Bloomer, der med titlen fortæller at Thomas Madsen springer ud som albumkunstner, lidt senere i livet end man plejer. 

Denne gang er det mere indiepop end det er indiejazz. Det er måske ikke så vigtigt i den store fortælling. Det er mere ment som forbrugerinformation. I Think You’re Awesome lyder som I Think You’re Awesome. Trommerne, tangenterne, guitarerne og grundstemningen er intakt. Der er selvfølgelig også strygere med og en enkelt gæstesaxofon. På den let country inspirerede sang I Think You’re Awesome synger Karmen Röivassepp duet med Thomas Madsen, ligesom hun gæster pladen flere gange undervejs. Den sang sidder behageligt i øret og pirrer. 

Late Bloomer er endnu en formidabel plade fra Jens Mikkels univers, hvor brormand er med til, at udvide lyden og klangen af I Think You’re Awesome. Deres samarbejde omkring sange som Late Bloomer eller Waste of Beauty er med til, at understrege det store potentiale de rummer. 

Ingen kommentarer: