søndag, september 27, 2020

Oilly Wallace Quartet: Live at Njord Distillery (Fiol Records) LP/stream

 

Det er meget let, at forelske sig i det her - og du behøver ikke at blive skilt for at kaste dig direkte i favnen på Oilly Wallace. Oilly Wallace er trods sin unge alder er stærkt og meget synligt navn på den danske jazzscene. Altsaxofonisten har lavet et livealbum sammen med sin kvartet. Den er indspillet på havnen i Aarhus hos gindestilleriet Njord Gin. 


Musikken er skrevet af Oilly Wallace og han har lavet nogle lækre melodier der er rundet af standardjazztraditionen med lidt supplerende elementer af både souljazz og bossa nova. Han er sammen med Zier Romme på Würlitzer, Anders Fjeldsted på bas og Malte Arndal på trommer. Det er en af den slags plader der lægger godt i ørene med det samme. 


Oilly Wallace har ikke travlt med at være andre end sig selv. Han jagter ikke tonen af en altsaxlegende. Det er noget af det der er dragende ved Oilly Wallace. Hans musikalske ro, tro på sig selv og overskud forplanter sig til de andre musikere. Zier Rommes Würlitzer lyder forrygende og Fjeldsted/Arndal lægger et steady beat. De souljazzede sager The Chief Steward og Let me Tell you hører til blandt favoritterne. Der er selvfølgelig umuligt at komme udenom den solbeskinnede Bossa Côte D’Azur, hvor musikken flyder let og lækkert. Dertil kan man så nyde den særlige gin som Njord har lavet til pladen. Med noter af citrongræs og ingefær er scenen sat for en behagelig jazzoggin oplevelse.

Fiol Records


Ingen kommentarer: