søndag, september 20, 2020

Ninna Milner: Treasures of the heart (WiMi) LP/DL/stream

Med hjertet. Fra hjertet. I hjertet. Med hjertet udenpå. Jazzsangerinden Ninna Milner har en lavet en plade om og med hjertets skatte. Vi har hjernen og hylstret vi kalder kroppen. Det er hjertet der får det hele til at fungere. Derfor er hjertet ikke kun en metafor for noget om kærlighed eller om sjælen og mennesket. Hjertet er virkeligt og konkret. Det er med os i alt.

Af pladens 8 numre er de 6 nye. Ninna Milner har skrevet musikken til de nye numre sammen med bl.a. pianisten Lars Emil Riis, der også spiller på pladen. De to har sammen en stærk musikalsk forbindelse og forståelse, der gennemsyrer pladen. Stilen er moderne vokaljazz med elementer af singer-songwriter og lidt blues. Ninna Milner har sat alle sejl til på Treasures of the heart og giver lytteren en fortættet og intens oplevelse. Hun er så meget til stede i musikken, at hun burde give kurser i det.

Teksterne er skrevet af Christine Bojsen Træden, der udvider musikken og stemningen. De to coverversioner på pladen er Steve Kuhns Saga of Harrison Crabfeathers og jazzstandarden We’ll be together again, som får lov til at lukke pladen ned. Tomas Raae spiller bas og leverer en god bund og ikke mindst solo på sangen Naked in the rain. Den sidste musiker på pladen er Lis Wessberg på trombone og hun medvirker skønt og mærkbart på 3 numre. 

Ninna Milners hjerteskatte er meget vellykket og anbefalelsesværdig. LP-coveret er lavet af Thomas Winkler. De stærke farver komplementerer musikken. På LP-pladens coverbagside er der et lille citat fra Antoine de Saint-Exupéri, der beskriver det så smukt: “It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.”

Ingen kommentarer: